Søg efter:    

Danmarks bedste chauffør- og lagerlærlinge

60 chauffør- og lagerlærlinge fra hele landet var udtaget til at deltage i årets store begivenhed inden for transportområdet: DM for transportlærlinge. Det foregik lørdag den 21. maj på TEC Hvidovre.

 

Foto: : Malmose.com

 

Vinderne blev hædret på podiet

 

Niveauet for disciplinerne var højt, og mange af lærlingene havde brugt ekstra tid på at finpudse deres færdigheder på skolerne i en række weekender i tiden op til DM. Og det gav pote, da pladserne på podiet skulle fordeles.

 

Alligevel var stemningen spændt til sit højeste, da vindernes skulle kåres sidst på eftermiddagen. Klapsalver og begejstrede tilråb lød i salen, da formand i TUR, Niels Henning Holm Jørgensen, fra DI, løftede sløret for vinderne.

 

Det var to stolte jyder fra AMU Nordjylland, som i sidste ende løb med pokalerne for chauffør- og lagerdisciplinerne: Mathias Christophersen fra Aalborg Vognmandsforretning A/S og lagerlærling Emil Larsen fra Ove Wrist & Co.

 

Vinderne af chaufførdisciplinerne:

 

 1. Mathias Christophersen, Aalborg Vognmandsforretning A/S, AMU Nordjylland
 2. André Annfinsson Jacobsen, Vognmand Bomholt A/S, Aarhus TECH
 3. Morten Andersen, Thomas Skjøth, Syddansk Erhvervsskole

 

Vinderne lagerdisciplinerne:

 

 1. Emil Larsen, Ove Wrist & Co A/S, AMU Nordjylland
 2. Vicky Holm Obel, Nomeco A/S, TEC Hvidovre
 3. Benjamin Zacharias Trumulis Rasmussen, Pantom A/S, TEC Hvidovre

 

Fed ekstrapræmie til vinderne

 

Som noget helt nyt i år fik de tre vindere i lagerkategorien og de tre vindere i chaufførkategorien en tur med overnatning til Gøteborg. Turen står i lastbilens tegn, når vinderne får en unik mulighed for at besøge Volvo Trucks’ democenter, Volvos lastvognsfabrik i Tuve samt Volvo-museet.

 

 

Mange muligheder i transport

Til DM viser de dedikerede og dygtige lærlinge, at de lever op til de høje faglige kompetencekrav, som de bliver stillet over for i deres uddannelse, og senere i deres arbejdsliv – og understreger, at de er en gevinst for transportbranchen.

 

En af TURs missioner er at ændre på transportuddannelsernes ellers lidt blakkede ry ved bl.a. at fortælle om den brede vifte af muligheder, det giver at tage en af de ni transportuddannelser.

 

Hvad enten man vælger at blive godschauffør, kranfører eller lageroperatør er man nærmest sikret job resten af sit liv. For der er arbejde til alle inden for branchen – en hel generation af ældre vognmænd er på vej på pension, og således vil der om bare 4-5 år fx mangle 2.500 godschauffører i Danmark. Oveni det, er der mange muligheder for at videreuddanne sig, så en transportuddannelse er et rigtig godt kort at have på hånden.

 

 

En anden mission er at vise, at det ikke er nok blot at have et kørekort, hvis man fx vil være godschauffør. Det kræver en lang række færdigheder, certifikater og kurser i bl.a. farligt gods, førstehjælp og kundeservice.

 

Om mesterskaberne

 

Lærlingene blev udfordret på blandt andet præcision og tid, da de skulle gennemføre fem discipliner, der alle indeholdte en række normale arbejdsfunktioner fra lager- og chaufførbranchen.

 

Disciplinerne i DM for lagerlærlinge:

 

 • Teoriprøve i TUR-systemet Multitest
 • Klargøring af palle samt stuvning af paller i container ved hjælp af løftevogn
 • Varesalg med plukning ved hjælp af stabler og klargøring på palle til transport
 • Gaffeltruckkørsel med vandtønde samt præcisionsstabling af paller
 • Manøvrering af langgods med gaffeltruck samt læsning på trailer

 

Disciplinerne i DM for chaufførlærlinge:

 

 • Teoriprøve i TUR-systemet Multitest
 • Præcisionskørsel med modulvogntog
 • Præcisionskørsel med trækker og trækker/trailer
 • Lastfordeling på trailer med brug af gaffeltruck og efterfølgende lastsikring
 • Kranarbejde med lastbilmonteret kran

 

DM for transportlærlinge er arrangeret af TUR i samarbejde med landets transportskoler, og en lang række sponsorer: Volvo Trucks, Toyota Material Handling, Danske Fragtmænd, 3F, DI, ATL, ITD, DTL, TU, GUU, Lastbilmagasinet og ProJob.