Søg efter:    

Trafikinfo: App til hurtig oprydning på vejene

Bare to hurtige klik i app'en Trafikinfo. Så nemt vil man fremover kunne ringe til Vejdirektoratets Trafikcenter, samtidig med at der automatisk sendes helt præcise oplysninger om, hvor man befinder sig.

 

 

Den nye funktion skal gøre det nemmere for trafikanterne at give præcise meldinger om trafikfarlige situationer på vejene, og giver samtidig Vejdirektoratet mulighed for hurtigere at sende et beredskab ud til at tage hånd om det, der udgør faren.

 

I Vejdirektoratet har man store forventninger til den nye funktion.

 

»Vi får cirka 10.000 opkald om året fra trafikanter, der ser en tabt sofa eller et uheld på vejene. Men de har ofte svært ved at fortælle os præcist, hvor de befinder sig. Det betyder så, at det kan tage lidt tid, inden vi får helt styr på, hvor vi skal sende beredskabet til for at fjerne det, der er til fare for alle trafikanter,« fortæller Stine Bendsen, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

 

»Med den nye funktion skal trafikanterne ikke koncentrere sig om andet end at trykke på en knap. Så sørger systemet for, at de ringer direkte til os, og at vi får tilsendt deres GPS-koordinater og kørselsretning. Og vi sørger for, at beredskabet er hurtigt ude at rydde op, så trafikanterne igen kan komme nemt og sikkert frem.«

 

Fakta:

 

• 240.000 har downloadet app'en Trafikinfo.

• 2.471.581 besøgte trafikinfo.dk i 2016.

• Vejdirektoratet får cirka 20-30 opkald fra trafikanter om dagen med akutte indmeldinger om farlige situationer på vejene.

• Vejdirektoratet sender beredskabet ud til trafikfarlige forhold på vejene knap 9000 gange om året.