Læs en web-version
BFA Transport

18. april 2023

April 2023

Husk transportmessen 20. - 22. april

BAU transport og engros har igen egen stand på Transportmessen i Herning. På standen kan I komme og få en snak om arbejdsmiljø.

Kom forbi standen og få de nyeste og helt opdaterede materialer om ulykkesforebyggelse samt en lille guide med eksempler på god løfteteknik.

For godstransportvirksomheder er det også muligt at booke et gratis virksomhedsarrangement med fokus på forebyggelse af arbejdsulykker - både til medarbejdere, ledere og arbejdsmiljøorganisation. 

Læs mere

Arbejdstilsynet lancerer ny visning af data

Har I styr på APV-arbejdet?

Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV’en er jeres eget redskab til at holde styr på arbejdsmiljøet.

Vi har samlet relevante links og materialer, så det er nemt at gå til, hvis I skal lave ny APV eller revidere den eksisterende. 

Læs mere

Husk Arbejdsmiljøprisen 2019

6 nye podcasts

Jernbaneudvalget har udgivet 6 nye podcasts om psykisk arbejdsmiljø.

De 6 episoder handler blandt andet om: Påkørsler, kollegapåkørsel og andenhåndsulykker, nærvedulykker, pårørende, kolleganetværk, defusing og debriefing.

 

Læs mere

Arbejdstilsynet lancerer ny visning af data

Ny visning af tal for ulykker

Arbejdstilsynets data om anmeldte arbejdsulykker findes nu i en ny visning på at.dk under Arbejdsmiljø i tal. 

I datavisningen kan du vælge at se data om anmeldte arbejdsulykker fra indeværende år og de foregående fem år fordelt på skadestype, kropsdel, forventet fravær og hændelse samt branche, jobtype, virksomhedsstørrelse, geografi og år.

Læs mere

Nedslidning blandt grupper

Hvor mange på tidlig pension (Arne-pensionister) føler sig nedslidte? Hvad er de primære årsager til, at efterlønnere trækker sig tilbage? 

Svarene på spørgsmålene findes i en ny rapport, der sammenligner, selvvurderet helbredsforhold og årsager til tilbagetrækning blandt efterlønnere, Arne-pensionister, seniorpensionister og førtidspensionister.

Læs mere

Stress og angst i tidsbegrænsede stillinger

Vikarer og projektansatte har 40 % større risiko for at udvikle angst, depression eller stress, sammenlignet med deres fastansatte kollegaer. Det viser forskning fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. 

Læs mere

www.bfatransport.dk Send til en kollega Tilmeld nyhedsbrev
BFA Transport er et arbejdsmiljøforum til fremme af transport og engros branchens arbejdsmiljøforhold. BFA Transport er en del af Branchefællesskabet for arbejdsmiljø for transport, service, turisme og jord til bord.