Læs en web-version
BFA Transport

18. juni 2019

Juni nyhedsbrev

Ny vejledning om arbejdsmiljø på havne

Arbejdsmiljøet på havne er præget af at forholdene ændrer sig hele tiden i takt med, at gods og skibe ankommer og forlader havnen. Arbejdet er også præget af, at flere arbejdsgivere skal arbejde sammen – herunder skibet – og at der arbejdes på alle tider af døgnet og året.

Bau transport og engros har udarbejdet en ny vejledning om arbejdsmiljø på havne. Vejledningen giver ledelse og arbejdsmiljøorganisation input til et godt arbejdsmiljø.

Læs mere

Tag medarbejderne med på råd når der skal forebygges

Folkemøde på Bornholm

BAU transport og engros havde et velbesøgt arrangement i samarbejdet med Rådet for Sikker Trafik i Arbejdsmiljøloungen under folkemødet i weekenden.

 

Læs mere

Arbejdspladsen har brug for regler

Månedens sundhedstip

"Et mål uden en plan er blot et ønske."

Hvis du tror, at en sundere madpakke kommer dumpende i postkassen, eller daglige gåture er noget, der sker ved bare at ønske sig det kraftigt nok….. så tager du fejl!

Læs mere

Arbejdstilsynet lancerer ny visning af data

Husk at sikre dit gods

Der sker fortsat mange ulykker i transportbranchen. Hvert år kommer ca. 250 ansatte ud for en alvorlig ulykke, og 4-5 mister livet ifølge tal fra Arbejdstilsynet.

BAU transport og engros har udarbejdet en række faktaark med beskrivelse at typiske ulykker.

Læs mere

Husk Arbejdsmiljøprisen 2019

Arbejdsrelateret vold udenfor arbejdstid

Kon­flikter med utilfredse kunder er et problem i mange brancher – også i transportbranchen.

Derfor har Bau transport og engros en vejledning liggende, der giver overblik over arbejdsgiverens pligter, når det gælder arbejdsrelateret vold.

Læs mere

Vold på jobbet sætter dybe spor

Ny forskning fra forskningshuset DEFACTUM under Region Midtjylland viser, at voldsramte går mere til lægen, er mere på hospitalet og har et højere forbrug af antidepressiv medicin end ikke-voldsramte.

Det skriver amid.dk

Læs mere

Revidering af farligt gods guide

Bau transport og engros er i gang med at revidere Farligt gods guide.

For at sikre at transport af farligt gods sker i henhold til gældende lovgivning, er Farligt gods udarbejdet med det formål at give chauffører m.m. et nemt, overskueligt og simpelt værktøj, der er bygget op i en logisk rækkefølge.

Læs mere

Konference om vold trusler og chikane

Vold, trusler og chikane kan have meget store menneskelige omkostninger for dem der bliver ramt - men også for hele arbejdspladsen. Ud over de menneskelige omkostninger kan vold og andre overgreb også resultere i store økonomiske udgifter for arbejdspladsen og for samfundet.

Sæt kryds i kalenderen den 17. september. Her sætter BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø, CABI og Vold som Udtryksform i fællesskab fokus på den vold, der finder sted udenfor arbejdstiden.

Læs mere

Husk to vigtige datoer i efteråret

Den 22. oktober løber den årlige arbejdsmiljøårskonference af stablen.

Den 21. november holder lager- og engros konference.

Vi vender tilbage med program og sted.

www.bfatransport.dk Send til en kollega Tilmeld nyhedsbrev
BFA Transport er et arbejdsmiljøforum til fremme af transport og engros branchens arbejdsmiljøforhold. BFA Transport er en del af Branchefællesskabet for arbejdsmiljø for transport, service, turisme og jord til bord.