Læs en web-version
BFA Transport

16. maj 2023

Maj 2023

Arbejdsmiljøprisen 2023

Arbejdsmiljørådet fejrer Danmarks bedste arbejdsmiljø, og du er inviteret 24. maj. Deltag gratis i årets hyldest af godt arbejdsmiljø og hent inspiration til udvikling af arbejdsmiljøindsatser på din arbejdsplads. 

Når Arbejdsmiljøprisen uddeles, sker det i forbindelse med at Arbejdsmiljørådet afholder temadagen ”Unge er fremtidens arbejdsmiljø”. 

På dagen vil Arbejdsmiljøprisen blive uddelt blandt de nominerede. 

Læs mere

Arbejdstilsynet lancerer ny visning af data

Nye arbejdsmiljøarrangementer

BAU transport og engros sætter fokus på forebyggelse af arbejdsulykker.

 

For branchen indsamling af affald vil indsatsen rette sig mod forebyggelse af ulykker, mens det for branchen transport af gods vil rette sig mod både forebyggelse af ulykker samt psykisk arbejdsmiljø.

Der er kommet en ny mulighed, og I kan vælge mellem to forskellige arrangementer.

Læs mere

Husk Arbejdsmiljøprisen 2019

Transport 2023 var en succes

Transport 2023 bugnede af mennesker, møder, passion, produktnyheder, køretøjer, konferencer og konkurrencer.

Tak til alle jer, der mødte op til Transport 2023. Det samlede besøgstal var 23.778 mennesker. 

Sæt allerede kryds i kalenderen 3. - 5. april 2024, hvor begivenheden bliver afholdt næste gang.

Læs mere

Arbejdstilsynet lancerer ny visning af data

Husker du selen?

Rådet for sikker trafik har sat lidt tal på brug af seler. 

Næsten hver fjerde dræbte i person- og varebiler ville sandsynligvis have kunne reddet livet, hvis de havde haft selen på.

Husk selen - altid.

Læs mere

Løftearbejde og langtidssygefravær

Hvis du har tunge løft og/eller løfter i en stor del af arbejdsdagen, øger det risikoen for langtidssygefravær. Det viser et nyt stort studie fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Læs mere

Diskrimination kan føre til depression

Medarbejdere, der oplever at blive diskrimineret på grund af fx deres køn, seksualitet eller religion, har næsten 3 gange højere risiko for at udvikle depression. 

Det kan være en grov kommentar fra en kunde. Ydmygende bemærkninger. Nogle gange er det en joke fra en kollega, der bare ikke føles sjov. Diskrimination på arbejdspladsen findes i mange udgaver.

En ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viser, at der kan være 2,7 gange større risiko for at udvikle en depressiv lidelse, hvis man som medarbejder føler sig udsat for diskrimination på arbejdet.

Læs mere

www.bfatransport.dk Send til en kollega Tilmeld nyhedsbrev
BFA Transport er et arbejdsmiljøforum til fremme af transport og engros branchens arbejdsmiljøforhold. BFA Transport er en del af Branchefællesskabet for arbejdsmiljø for transport, service, turisme og jord til bord.