Søg efter:    

Nyt fra Bau transport og engros

I 2019 har Bau transport og engros arbejdet med følgende materialer som er målrettet arbejdsmiljøorganisationen:

 

De to partskonsulenter, Susanne Linhart og Benny Nymark Andersen, gennemgik på årskonferencen de materialer, der var udarbejdet i 2019. De opfordrede til at følge Bau transport og engros nyhedsbrev, hvor alle materialer løbende bliver præsenteret og sendt ud.

 

Bau transport og engros fortalte, at de er begyndt at arbejde meget med faktaark til de enkelte emner/situationer i stedet for store vejledningsmaterialer.

 

 

Website: www.bevarryggen.dk

En side med fokus på den gode ryg i de forskellige transportbrancher.

Der der ligger både videoer og faktaark målrettet brancherne.

Du finder siden her

 

 

Faktaark: ulykker

Der ligger ulykkesfaktaark til en lang række typiske ulykker. Ulykkesarkene kan downloades og hænges op eller bruges som udgangspunkt for dialog og inspiration.

Du finder alle faktaark her

 

 

 

Vejledningen: Har I brug for at pudse tonen af?

Vejledningen handler om, hvordan dårligt samarbejde og mobning kan håndteres.

 

På en arbejdsplads skal mennesker med forskellig baggrund, fag, holdninger, funktioner og kulturer få det til at fungere sammen. For det meste går det godt. Men nogle gange slår kan det være lidt svært. Det kan handle om uenighed om opgaveløsning, konflikter pga. forskellige holdninger, manglende respekt, drillerier og forskelsbehandling. Måske udvikler det sig, så nogle oplever, de selv eller andre bliver behandlet dårligt. Og så skal der gribes ind. Men allerbedst er det, hvis arbejdspladsen formår at skabe en kultur, hvor dårlig stemning og mobning ikke har grobund. Derfor handler denne pjece både om, hvordan man kan forebygge, og hvad man kan gøre, hvis der er tegn på dårlig trivsel eller mobning.

Du finder vejledningen her

 

 

Faktaark: Sundhed på farten

Der er udarbejdet 21 faktraark, der sætter fokus på sundhedstemaer.

 

Sundhed er mange ting, og derfor er der i faktaarkene fokus på mange forskellige temaer, der samlet giver et bredt fundament til din sundhed på farten. Der er for eksempel emner som vand, motion, sund kost mm.

Du finder faktaarkene her

 

 

Vejledningen: Sikkerhed på turen

Vejledningen handler om emner, der knytter sig til det at være på farten som chauffør, der kører nationalt og interneationalt med gods.

 

Guiden er målrettet chauffører, der krydser landegrænserne i deres transporter, men

mange af de gode råd er lige så anvendelige for chauffører, der kører nationale transporter. Guiden sætter fokus på alle dele af chaufførernes arbejdsmiljø og sikkerhed. Den har fokus på planlægning af turen, forebyggelse og sikkerhedsforhold. Derudover findes der også gode råd til håndtering, hvis uheldige situationer alligevel skulle opstå.

Du finder vejledningen her

 

 

Håndbog: Træn kroppen

Gode øvelser til dig der kører lastbil – den lille håndbog kan også downloades til telefon, så øvelserne er lige ved hånden.

Håndbogen med øvelser findes til forskelige brancher.

 

 

Guide: Hvilken finger får du i trafikken?

En guide til trafiksikkerhedspolitik i virksomheden

 

Guiden er en værktøjskassen er rettet mod alle virksomheder, som har medarbejdere, der færdes i trafikken. Uanset om transportmidlet er en cykel, personbil, bus eller lastbil. Kun en lille del af danske virksomheder har udformet en trafiksikkerhedspolitik. I Guiden kan I blive inspireret og hjulpet til at tage fat på emnet i jeres virksomhed.

Du finder guiden her