Søg efter:    

Ny hjemmeside om mental sundhed

Få gode råd på mentalsundhed.dk, der modvirker at folk går ned med flaget.

 

 

Nu er det let at finde gode råd til, hvad man gør, når en medarbejder eller leder er ved at gå ned med flaget. Der er også gode råd til, hvad man selv kan gøre, hvis man selv har det svært. Bag hjemmesiden står et bredt partnerskab på tværs af sundheds- og arbejdsmarkedsområdet

 

Hjemmesiden giver adgang til at søge blandt 400 værktøjer.

 

Du kan blandt andet få svar på, hvad man kan sige til en kollega, der ikke har det godt, eller hvad man som leder kan gøre for at forebygge, at mentale helbredsproblemer opstår og udvikler sig på jobbet.

 

Bag hjemmesiden står partnerskabet ’Sammen om mental sundhed’. Det består af en lang række organisationer på tværs af sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Sekretariatet bag indsatsen består af Komiteen for Sundhedsoplysning, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og kommunikationsbureauet Operate.

 

Baggrunden for partnerskabet er en stigning i antallet af sygemeldinger og personer på overførselsindkomst på grund af psykiske lidelser.

 

Så galt står det til:

 

Ifølge tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø anslås de samlede direkte og indirekte samfundsmæssige omkostninger ved mentale helbredsproblemer i Danmark til at være 55 milliarder kroner om året.

 

Se mentalsundhed.dk her