Søg efter:    

Hvad skal der til for at træffe rigtige og sikre beslutninger?

 

B.S. Christiansen talte på BAR Transports årskonference om et liv i balance, hvilket ifølge den tidligere jægersoldat og mentaltræner også omfatter livet og sikkerheden på arbejdspladsen.

 

Arbejdsmiljøchef i DI og B.S. Christiansen fra BAR transport og engros´årskonference om ulykkesforebyggelse. Foto: Kjeld Jensen.

 

"Det er vigtigt at tale om fundamentet for det gode liv, for det er helt centralt for alle medarbejdere. Hvordan kan det enkelte individ komme i balance med sig selv og sine omgivelser og føle sig glad og tryg i tilværelsen," forklarede B.S  Christiansen.

 

"Netop glæden, trivslen og trygheden på en arbejdsplads er vigtige forudsætninger for at  minimere antallet af arbejdsulykker. Føler en medarbejder sig ikke tryg, tør personen heller ikke kommunikere klart," fortalte B.S. Christiansen og gav et par eksempler: Det kan være hvis medarbejderen ikke har forstået de ordrer, der er givet, eller hvis der bliver begået fejl på arbejdspladsen.

 

"Ærlighed er altså med til at  danne et vigtigt grundlag for sikkerhedsarbejdet."

 

En anden væsentlig faktor er et godt samarbejde mellem kollegerne:

 

"Det er vigtigt, at den enkelte medarbejder tør stille spørgsmål og tør sige fra, hvis der er opgaver, der ikke er forstået, eller ikke kan løses med de forhåndenværende midler.  Et godt arbejdsmiljø fordrer, at den enkelte ansatte tager ejerskab og kan holde hovedet koldt og tænkte klart, når det gælder. Jo bedre folk hviler i sig selv og er i balance, jo færre arbejdsulykker vil der være," fastslog B.S. Christiansen.

 

Og netop derfor er det vigtigt at have et godt bagland og privatliv.  For som B.S. sagde:

 

”Hvis du har et godt fundament, kan du ikke ’ramme målet’. Du kan have verdens dygtigste finskytte. Han har det bedste gevær og den bedste kikkert. Og han er toptrænet og uddannet gennem mange år. Men hvis bordet han står på, når han skal afgive sit skud, vipper, så kan han intet ramme. Bordet er lig med fundamentet og baglandet for vores liv – hvis ikke det er stabilt og roligt, kan den enkelte medarbejder ikke præstere på arbejdspladsen.  Og så går det naturligvis ud over sikkerheden."

 

OM B.S Christiansen

B.S. Christiansen, operativ jægersoldat i 28 år og Ranger fra Fort Benning, USA. En af NATOs bedst uddannede elitesoldater. Driver i dag BS & Co., er mentaltræner for erhvervsledere og eliteidrætsudøvere bl.a. indenfor superliga-fodbold og international cykling, samt en efterspurgt foredragsholder. Har medvirket som mentor, vært og ekspeditionsleder i en lang række TV2-programmer, altid med fokus på menneskelig udvikling.