Søg efter:    

Vi sidder for meget ned

De mange stillesiddende timer på arbejdet og i fritiden skader danskerne. Sidder du meget ned på dit arbejde og i din fritid, bør du tænke over det.

 

 

Næsten 40 procent eller 776.000 beskæftigede danskere sidder stille enten tre fjerdedele eller mere af deres arbejdstid. Det viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

 

De mange stillesiddende timer er ikke noget, som ser ud til at ændre sig foreløbig. Tværtimod kommer vi til at sidde mere ned i fremtiden, spår forskere. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

 

Janne Tolstrup fra Statens Institut for Folkesundhed har været med til at gennemføre flere undersøgelser om stillesiddende tid, som bl.a. viser, at danskerne i gennemsnit sidder ned 7-10 timer i hverdagen. De høje tal gør os til et af de lande i Europa, hvor man sidder ned i længst tid.

 

Hvor man længe har vidst, at tunge løft og hårdt fysisk arbejde kan udgøre en risiko for helbredet, er det først de seneste ti år, der er kommet fokus på, at det også kan være skadeligt at sidde meget stille.

 

For selvom siddetid er vigtigt for os i forhold til at restituere og hvile, har det også en bagside, hvis vi gør det for meget.

 

Der er dokumentation for, at hvis man sidder meget stille, kan det give problemer med helbredet. Det er først og fremmest vist for hårde udfald som tidlig død og hjertekarsygdomme, men også for overvægt, diabetes og metabolisk syndrom (forstyrrelser i kroppens omsætning af næringsstoffer)

 

Det skriver Videncenter for Arbejdsmiljø.

 

Du kan læse hele artiklen her:

 

Der er hjælp at hente hos BAR transport og engros til de stillesiddende i branchen.

 

Du kan finde masser af information om ryggen og få inspiration til rygøvelser her på www.bevarryggen.dk