Søg efter:    

For høj fart i halvdelen af dødsulykker

Sænk farten - før det er for sent

 

 

Selv lidt for høj fart kan få fatale konsekvenser. Sker der noget uventet omkring dig i trafikken, er din fart med til at bestemme, om der sker en ulykke, og hvor alvorlig ulykken bliver. Rådet for sikker trafik kører kampegne hele april.

 

Fra 2011 - 2015 har 938 mennesker mistet livet i trafikken, og 9.593 personer er kommet alvorligt til skade. I omkring halvdelen af trafikulykkerne blev der kørt for stærkt i forhold til fartgrænsen eller forholdene på vejen, viser undersøgelser af dødsulykkerne (kilde: Vejdirektoratet).

 

For høj fart er dermed den største dræber i trafikken. Det er baggrunden for, at 85 af landets kommuner og Rådet for Sikker Trafik fra mandag den 3. april og tre uger frem gennemfører den landsdækkende kampagne "Sænk Farten - før det er for sent".

 

”Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af mennesker, der kommer til skade eller mister livet. Hvis flere overholder fartgrænserne eller sænker farten, når vejen svinger eller vejret er dårligt, så kunne mange menneskeliv reddes hvert år,« siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Læs Bar transport og engros vejledning om trafiksikkerhedspolitik i virksomheden:

 

Hvilken finger får du i trafikken?