Søg efter:    

Smerter i kroppen står bag hver 4. sygemelding

Skader og sygdomme i muskler og led er skyld i 25 procent af alle langtidssygemeldinger over 8 uger, og det har store økonomiske konsekvenser for den enkelte og samfundet som helhed. Derfor opfordrer Sundhedsstyrelsen i samarbejde med LO, DA, 3F, FOA, Håndværksrådet, PenSam og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø virksomheder til at gøre en indsats for at forebygge smerter og sygdomme hos deres ansatte. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

 

 

”Der er behov for at have fokus på, at fysisk aktivitet og træning er vigtigt for alle. Den gode nyhed er, at det er muligt at forebygge en stor del af muskel-skelet lidelserne”, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

 

Baggrunden for det fælles samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, LO, DA, 3F, FOA, Håndværksrådet, PenSam og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø er, at alle organisationerne har en fælles interesse i at forebygge muskelskeletlidelser. Der er gevinster ved en indsats både for arbejdsgivere og arbejdstagere

 

Læs hele artiklen fra Sundhedsstyrelsen her

 

https://www.sst.dk/da/nyheder/2017/smerter-i-kroppen-staar-bag-hver-fjerde-langtidssygemelding

 

 

Husk bevægelse er meget vigtigt for at undgå ømhed og smerter i muskler og led ved mange timer bag rattet

 

BAU transport og engros har udarbejdet materiale på www.bevarryggen.dk. Materialet er med til at forebygge muskel-skelet lidelser. Klik på fanebladet øvelser og bliv inspireret.