Søg efter:    

Konflikter tager din opmærksomhed i trafikken

Når erhvervstrafikanter falder i staver i bilen, skyldes det ofte, at tankerne kredser om konflikter eller ting, man skal nå på jobbet. Det skriver Mit Arbejdsmiljø.

En deadline, der nærmer sig, eller en spids bemærkning fra en kollega. Det kan være noget af det, der fylder, når erhvervstrafikanter bliver uopmærksomme. I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført blandt danske erhvervstrafikanter, siger mere end hver femte, at når de sidder i egne tanker i trafikken, handler det om problemer eller konflikter på jobbet. Mere end halvdelen siger, at de tænker på ting, de skal nå enten på arbejdet eller privat.

”Når vi er uopmærksomme i trafikken, kan det være farligt og i værste fald resultere i ulykker. Jeg har hørt flere chauffører fortælle, at det kan være uhyggeligt pludselig at sidde med tanken: ’Hvordan er jeg kommet herhen?’ Og det handler jo om, at man har været alle mulige andre steder mentalt, imens man har kørt bil,” siger Mathias Hjorth Frederiksen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Han understreger, at hvis man skal mindske risikoen for at blive uopmærksom under kørslen, er forberedelse vigtigt.

”De bedste forudsætninger for at kunne fokusere på kørslen er at forberede sig inden afgang. Indstil gps’en inden turen, planlæg telefonsamtalerne, så de tages før eller efter turen, og læg mobiltelefonen fra dig og kør afsted i god tid. Brug dine sanser på at køre bil, når du kører bil.”

Læs hele artiklen her