Søg efter:    

Fokus på skraldemænd

Nationalt forskningscenter for Arbejdsmiljø har en række artikler om skraldemænd og arbejdsmiljø. Bau transport og engros´ har samlet et kort resume af artiklerne – du kan klikke ind og læse mere om hver enkelt.

 

Håndspritten har fået fast plads i skraldebilen

For et års tid siden var en gruppe skraldemænd med i et forskningsprojekt, som satte fokus på at begrænse mikroorganismer. Deltagelsen har blandt andet betydet, at der i dag bliver brugt væsentligt mere håndsprit i affaldsfirmaet, og at våde og beskidte handsker ikke længere ligger og tørrer i førerhuset.

Læs mere

Simple tiltag kan mindske skraldemænds udsættelse for mikroorganismer i arbejdsmiljøet

Basal undervisning i hygiejne, adgang til håndsprit og jævnlig rengøring af førerhus og rat kan mindske skraldemænds udsættelse for mikroorganismer på arbejdet.

Læs mere

 

 

Mikroorganismer udfordrer skraldemænds arbejdsmiljø

Nye krav til sortering af affald og klimaændringer kan resultere i flere mikroorganismer i skraldemænds arbejdsmiljø. Forskning fra NFA viser blandt andet, at udsættelsen varierer og at simple tiltag kan mindske den.

Læs mere

Papcontainere med papemballage fra fødevarer indeholder mikroorganismer, som ligner dem fra restaffald

Affaldscontainere med papaffald som også inkluderer emballage fra fødevarer, vil sandsynligvis udsætte skraldemænd for de samme mikroorganismer som restaffald, når de bliver tømt. Enkelte af dem kan bl.a. medføre diarré eller hoste.

Læs mere