Søg efter:    

Ny tjekliste

Med en ny tjekliste i appen Safety Observer kan virksomheder dokumentere og vurdere deres Covid-19-sikkerhedstiltag. Listen er udviklet af forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) og kan bruges i de fleste brancher. Bau transport og engros har været med til at udvikle safety appen til godstransport.

 

Er der tydelig skiltning, så medarbejderne ved, hvor mange de må være i mødelokalet? Fungerer ventilationen korrekt? Er håndspritdispenserne fyldt op?

Sådan lyder nogle af punkterne i en ny Covid-19-tjekliste, som NFA-forskere har udviklet til appen Safety Observer. Appen er et runderingsværktøj, der hjælper virksomheder med at indsamle oplysninger om arbejdsmiljørisici på arbejdspladsen. Den nye tjekliste er et skema i appen, der gør det muligt at lave runderinger med fokus på Covid-19-tiltag.

 

Virksomheden kan bruge skemaet til løbende – for eksempel ugentligt eller månedligt – at registrere både korrekte og mangelfulde Covid-19-tiltag på arbejdspladsen. Når tiltagene er dokumenteret i appen med observationer (og eventuelt noter og fotos), bliver der genereret en rapport med et 'Covid-19-sikkerhedsindeks', som kan følges over tid. Rapporten kan ses i appen og bliver samtidig sendt til ens mail.

 

Om Safety Observer og Covid-19-tjeklisten

• Safety Observer er et digitalt runderingsværktøj, der giver et øjebliksbillede af sikkerhedsniveauet på en arbejdsplads. Appen har eksisteret siden 2017 og er tænkt som et supplement til virksomheders øvrige forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

• Covid-19-tjeklisten findes i appen på både dansk og engelsk og kan tilpasses med branchespecifikke tiltag.

• Tjeklisten er udviklet af NFA i samarbejde med Arbejdsmedicinsk Klinik Herning. Der er taget udgangspunkt i Covid-19-materialer fra blandt andet Sundhedsstyrelsen, Arbejdstilsynet, Statens Serum Institut, EU-OSHA og NIOSH-USA – og NFA har været i dialog med Sundhedsstyrelsen om indholdet.

• Læs mere om Safety Observer på nfa.dk/safetyobserver.

• Hent appen gratis på Google Play og Apple App Store.

 

Læs hele nyheden på mitarbejdsmiljø.dk