Søg efter:    

Dit job....

Nu er det muligt at se, hvor store de fysiske krav er i dit job sammenlignet med en række andre jobgrupper.

Forskere fra NFA har i en stor undersøgelse blandt 69.117 arbejdstagere på tværs af Danmark kortlagt hvor store fysiske krav, der er i forskellige jobgrupper.

Der er stor forskel på, hvor fysisk krævende de forskellige jobs er. Mens nogle medarbejdere er næsten helt stillesiddende, er der andre, der bruger kroppen rigtig meget i løbet af arbejdsdagen. Det har stor betydning for hvilke indsatser, der er behov for i forhold til at fremme et mere sundt og sikkert arbejdsmiljø.

 

NFA har lavet en tabel, hvor man kan se sit fag. Det er registreret i et ergonomisk indeks, hvor man kan finde sin faggruppe. 

 

Eksempler på tal fra det ergonomisk indeks:

  • Malere ligger øverst med et indeks på 47,1
  • Lager og transportarbejdere med et indeks på 34,9
  • Lastbilchauffører med et indeks på 25,0 
  • Brandmænd og reddere med et indeks på 21,2
  • Bus og taxachauffører med et indeks på 18,6
  • Regnskabsmedarbejdere med et indeks på 7,1

 

Du kan finde hele nyheden og tabellen for alle faggrupper her

 

HUSK:

BAU transport og engros´ har udarbejdet materiale om, hvordan du bedst passer på din ryg, når du løfter, trækker og skubber i dit arbejdsliv. 

 

På www.bevarryggen.dk finder du film, instruktionsark og gode øvelser, som har fokus på at håndtere gods korrekt og i det hele taget gøre det fysiske arbejde mindre belastende. 

 

Du finder materiale, der er målrettet godstransport, persontransport, arbejde på lagre og vareterminaler samt lufttransport.