Søg efter:    

Nye tal fra AT

Arbejdstilsynet har netop offentliggjort resultaterne af en omfattende undersøgelse – NOA-L – hvor knap 22.000 lønmodtagere har delt deres syn på deres arbejdsmiljø. Resultaterne viser både aspekter af arbejdslivet, som bidrager positivt til arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser, bl.a. inden for lederes engagement i medarbejdernes trivsel, men også udfordringer bl.a. inden for stress.

Hvad er NOA-L?

Undersøgelsen 'National Overvågning af Arbejdsmiljøet blandt Lønmodtagere' fra 2023, er en del af Beskæftigelsesministeriets overvågning af arbejdsmiljøet, og viser lønmodtageres rapportering af bl.a. påvirkninger i kemisk, biologisk, ergonomisk og psykisk arbejdsmiljø.

3 resultater fra undersøgelsen:

  1. 60 pct. af lønmodtagerne oplever, at de har en leder, der i meget høj eller høj grad prioriterer deres trivsel, og 70 pct. oplever, at de har en leder, de kan tale med om problemer.
  2. 18 pct. af lønmodtagerne har svaret, at de hele tiden eller ofte har følt sig stressede inden for de seneste to uger. Her nævner 9 ud af 10 deres arbejde eller både arbejdet og privatlivet som årsag.
  3. 48 pct. af lønmodtagerne svarer fx, at de arbejder med ryggen vredet eller foroverbøjet og/eller armene løftet i eller over skulderhøjde og/eller sidder på hug eller ligger på knæ ca. ¼ af arbejdstiden eller mere.

Læs hele nyheden her

 

Kender du BFA Transports materialer?  På hjemmesiden kan du både finde branchespecifikke vejledninger ligesom du kan finde vejledninger og materialer, der går på tværs af alle brancher. 

Tag et kig her