Søg efter:    

Bliv mentor for en transportlærling

Når transportlærlingene kommer tilbage i virksomhederne efter at have været i skole et par uger, er det med ny viden og færdigheder, som de kan bruge i det daglige arbejde i virksomheden. Flere virksomheder er derfor begyndt at følge mere med i, hvad deres lærlingene bliver undervist i på skolen, så lærlingene kan prøve kræfter med det i praksis i virksomheden.

 

 

En af disse virksomheder er Universal Transport og Flytteforretning i Vejle. For nyligt oprettede virksomheden et lærlingecenter, og tog en seriøs beslutning om, at deres lærlinge skal blive godt uddannede.

 

Kim Lysengreen er blevet mentor. Han har flere års erfaring som godschauffør og kender branchen godt – både hvad angår det faglige og gode arbejdsvaner.

 

”Det er egentlig ret nyt for mig at være mentor. Men jeg synes jo, at det er sjovt at hjælpe andre og give noget videre,” fortæller Kim.

 

Og Kim er klar over, at han har en vigtig rolle i forhold til at hjælpe sine mentees med at finde sammenhængen mellem undervisningen i skolen, og det han skal lave i virksomheden.

 

”På en måde skal jeg jo vise min hobby. Jeg brænder for at være chauffør, så det er helt naturligt for mig at fortælle om mit arbejde,” forklarer Kim.

 

3 gode råd fra faglæreren:

 

Sådan skaber du sammenhæng mellem skole og praktik

 

  1. Afsæt tid til at engagere dig i lærlingens uddannelse på skolen. Du er altid velkommen til at kontakte skolens virksomhedskonsulenter, hvis du er i tvivl om noget.
  2. Brug IT-værktøjet EUDTjek løbendetil at holde styr på lærlingens uddannelsesbog. I EUDTjek kan du også se lærlingens fravær, skoleperioder og skolekvalifikationer.
  3. Spørg ind til, hvad lærlingen har lært i løbet af skoleperioderne, så I kan tale om, hvordan det bliver omsat til praksis. 

 

Transportbranchens mentoruddannelse

 

Hvad: En AMU-kursuspakke

Varighed: 3 dage

Hvor: 8 skoler er godkendt til at udbyde AMU-kursuspakken

Hvem: Transportbranchens mentoruddannelse er for den medarbejder, som har en hverdag sammen med en transportlærling. Fx som daglig leder, lærepladsansvarlig eller som udvalgt kollega, der er særlig opmærksom på, at lærlingene trives.

Bonus: Transportens Udviklingsfond bakker op om Transportbranchens mentoruddannelse ved at tildele medlemsvirksomheder en mentorbonus på 5.000 kr., hvis de uddanner en medarbejder via Transportbranchens mentoruddannelse og i samme kalenderår ansætter en lærling.

 

Få mere at vide om Transportbranchens mentoruddannelse på transportuddannelser.dk/mentor