Søg efter:    

Lær at redde liv

Det er vigtigt at træde til, hvis kollegaen får hjertestop. Hvis man griber ind ved hjertestop, er der dobbelt så stor chance for, at personen overlever, sammenlignet med hvis der ikke gives hjerte-lunge-redning, viser svensk forskning. Det skriver Mit Arbejdsmiljø i en artikel.

 

Hvis kollegaen falder om med hjertestop, kan det være – og se – voldsomt ud. For nogle kan det betyde, at de bliver usikre på, hvad de skal gøre. For hvordan er det nu lige, det er, med mund til mund og hjertemassage? Og kan man komme til at gøre noget forkert?

 

Et nyt svensk studie med data fra mere end 30.000 svenske hjertestoppatienter understreger, at det vigtigste er at gribe ind. Ifølge studiet fordobles chancen for at overleve, hvis man får hjerte-lunge-redning, inden ambulancen når frem. Det gælder, både hvis man får mund til mund og hjertemassage, og hvis man kun får hjertemassage. Chancen for at overleve er dog en lille smule højere, hvis man får begge dele.

 

Det vigtigste for at øge personens chance for at overleve er at gøre noget. Hvis man ikke griber ind, fordi man ikke ved, hvad man skal gøre, eller synes, det er ubehageligt, risikerer man, at hjerte-lunge-redningen bliver forsinket – eller i værste fald at der slet ikke bliver gjort noget

 

Lær at redde liv sammen med dine kolleger – gratis for virksomheder

Hjerteforeningen tilbyder et gratis 30-minutters introduktions­kursus i genoplivning, som kan give tryghed og mod på at træde til ved hjertestop. Instruktøren kommer ud på arbejdspladsen, og ­sammen med sine kolleger bliver man guidet igennem de vigtigste ting ved hjertestop – herunder hjertemassage og hjertestarter.

Læs mere om muligheden her

 

Læs hele artiklen her