Søg efter:    

Hårdt fysisk arbejde

Højere fysiske krav end kroppen kan klare. Det kan være en del af forklaringen på, at 40-64-årige med moderat til meget hårdt fysisk arbejde må tage flere dage i sygesengen end deres yngre kolleger.

 

Det viser en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), der har fulgt 46.169 medarbejdere igennem to år.

 

Undersøgelsen er lavet med udgangspunkt i en ny forskningsbaseret metode, der gør det muligt at følge lønmodtageres rejse gennem arbejdslivet endnu tættere, end man hidtil har gjort.

 

Det er blandt andet malere, murere og SOSU-medarbejdere, der er blevet fulgt. 

 

Det hårde fysiske arbejde fører særligt til fravær blandt medarbejdere over 40 år. Derfor kan det være en fordel for arbejdsgivere at have ekstra fokus på de midaldrende og ældre medarbejdere. Resultaterne understreger vigtigheden af forebyggelse gennem bedre arbejdsmiljø, brug af tekniske hjælpemidler, bedre organisering af arbejdet og mulighed for at holde muskelstyrken ved lige med småøvelser

 

Det er specielt vigtigt, når folk har rundet de 40, hvor man normalt mister ca. én procent af sin muskelstyrke per år.

 

Den viden er også vigtig for brancher i BAU transport og engros, hvor der også kan forekomme hårdt fysisk arbejde i flere brancher. Derfor er det vigtigt med fokus på forebyggelse – for eksempel tekniske hjælpemidler, opmærksomhed på gode arbejdsstillinger, øvelser for ryg og nakke mm. 

 

 

Læs mere om undersøgelsen her