Søg efter:    

Renovationsbranchen er plaget af hoftesmerter

I erhverv, hvor man står, går eller løfter meget, er der særlig risiko for at få smerter i hofterne.  Det gælder blandt andet for renovationsbranchen. Det skriver Videnscenter for Arbejdsmiljø i en artikel.

 

Foto: Løft slider på leddene. 

 

Der er to ting du kan gøre for at nedsætte risikoen for hoftesmerter:

 

1. Brug hjælpemidler ved løft.

2. Træn din hofte.

 

Når du løfter med hjælpemidler skåner du sliddet på dine led. Blandt andet hofteleddet. Forskning tyder på, at hvis man nedbringer de fysiske belastninger af hofterne til samme niveau som hos folk, der ikke er belastet, kan man forebygge 15-20 procent af de hofteoperationer, der sker i arbejdsdygtig alder på grund af slidgigt

 

Træning er vigtigt for at holde hofterne smidige og stærke og forebygge smerter. Selvom slidgigt ikke kan trænes væk, kan du lette generne og forebygge, at de bliver værre.

 

Vidste du at?

Slidgigt i hoften er en lidelse, hvor brusken i hofteleddet langsomt bliver ødelagt. Når brusken er tynd, bliver knoglen belastet, når man går. Det giver smerter. Arbejdsskadestyrelsen har anerkendt 36 sager om slidgigt i hoften fra 2010-2014.

 

Generelt om hoftesmerter:

Næsten hver syvende dansker på arbejdsmarkedet (14 procent) fortæller, at de har haft smerter i hofterne inden for de sidste tre måneder. Der er flest ældre, som har smerter. Hver femte (21 procent) i alderen 55-64 år fortæller, at de har smerter i hofterne. Blandt kvinder er det 17 procent, der har smerter i hofterne, blandt mænd er det 11 procent.

 

Du kan læse hele artiklen her fra Viden om Arbejdsmiljø her

 

Her kan du se Gigtforeningens bedste bud på hofteøvelser