Søg efter:    

Vintervejret får os til at snuble mere

Nye tal fra Arbejdstilsynet viser at vi glider, falder og snubler mere på jobbet i vintermånederne. Det kan have alvorlige konsekvenser for helbredet. Det skriver Arbejdsmiljøviden.dk

 

 

 

Nye tal fra Arbejdstilsynet viser, at december, januar og februar er de måneder, hvor der sker flest fald, glide og snubleulykker på jobbet. I de tre vintermåneder er der i alt sket mere end 13.000 snuble, glide og faldulykker i seksårs-perioden 2009-2014. Det er mere end 40 procent flere ulykker, end der skete i sommermånederne i samme periode.

 

Især i januar kommer mange galt afsted. Her er cirka 12 procent af de samlede årlige ulykker fald, glide og snubleulykker. I sommermåneden juli er det derimod kun cirka 6 procent af ulykkerne, hvor en medarbejder er faldet, gledet eller snublet. 

 

Mange af ulykkerne sker i erhverv, hvor dele eller al arbejdstid foregår udendørs. Eksempelvis er postbude, chauffører, hjemmehjælpere samt håndværkere og andre ansatte på byggepladser i særlig risiko for at komme til skade i det kolde vejr.   

 

Selvom det kan lyde uskyldigt at falde på jobbet, kan det have alvorlige konsekvenser for helbredet. Det er derfor vigtigt at tage sine forholdsregler og forebygge glat føre.   

Det er ikke bagateller at snuble eller falde på jobbet. Over en femtedel af de ulykker, som giver mere end tre ugers fravær handler om at folk snubler eller falder.

 

Læse hele artiklen her

 

Husk at BAR transport og engros har samlet en masse viden om snerydning på www.skovlsne.dk