Søg efter:    

Højt at flyve

Ny håndbog sætter fokus på et godt arbejdsmiljø for piloter og kabinebesætningsmedlemmer.

 

 

Håndbogen er til dig, der er pilot eller kabinebesætningsmedlem. Du kan finde oplysninger om de vigtigste forhold i dit arbejdsmiljø, når det gælder arbejdet i luften. Håndbogen har masser af illustrationer, der giver et godt indblik i emnerne.

 

Formålet er at give dig en viden om, hvordan du kan passe på dig selv og dine kolleger – så I kan holde til et langt arbejdsliv.

 

Du kan bruge bogen som opslagsbog. Tegninger giver dig overblik over de mestalmindelige forhold i arbejdsmiljøet, og de er forsynet med henvisninger til, hvor i bogen du kan læse mere.

 

 

Bogen er delt op i tre dele:

 

• Del 1: Arbejdsmiljø om bord på fly

• Del 2: Arbejdsmiljø om bord på helikoptere

• Del 3: Generelle forhold: Arbejdsskader, Arbejdspladsvurderinger, og Arbejdsmiljø-organisationen, Arbejdsmiljørådet for Luftfart samt henvisninger til yderligeremateriale, bl.a. de vejledninger der henvises til i teksten.

 

Der findes mange regler for arbejdsmiljø. Når det handler om arbejde i luften, er det Luftfartsloven, der gælder. Derfor er det primært de regler håndbogen henviser til, men der er også enkelte steder, hvor der bliver refereret til lovgivning på landjorden.

 

Det er Arbejdsmiljørådet for Luftfart, der har udgivet bogen. Det betyder, at repræsentanter fra både arbejdsgiver og arbejdstagerorganisationer står bag.

 

I del 1 kommer håndbogen ind på tidspres, træthed, psykiske belastninger ved konflikter med passagerer, kommunikation og samarbejde, belastninger af kroppen, kosmisk stråling, turbulens, risici ved walk around, hygiejne, orden og ryddelighed samt vedligehold.

 

I del 2 kommer håndbogen ind på tidspres, træthed og udmattelse, kommunikation, støj, vibrationer, snævre arbejdsforhold og redningsudstyr.

 

I del 3 kommer håndbogen ind på arbejdsmiljøarbejdet og arbejdsmiljøorganisationen, APV, tilsyn, arbejdsskader, Arbejdsmiljørådet for luftfart samt materialer og mere viden.

 

Håndbogen finder du her