Søg efter:    

Kampagne om sikker trafik

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor

 

Hvor har du øjnene og tankerne – når du kører bil? Er de ikke på vejen, kunne du lige så godt tage en pose over hovedet! Der er mange gode grunde til at være opmærksom i trafikken - Kør bil, når du kører bil.

 

 

Fra mandag den 18. september til søndag den 8. oktober (uge 38-40) gennemfører Rådet for Sikker Trafik kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”. Kampagnen sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken, når du sidder bag rattet. Læs mere om kampagnen her.

 

 

Uopmærksomhed spiller ind i hver tredje dødsulykke i trafikken. Det sætter Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension fokus på i den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil”.

 

Der er mere end 354 gode grunde til at være opmærksom, når man færdes i trafikken. I perioden 2010-2014 mistede 354 personer nemlig livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede var uopmærksomme på ulykkestidspunktet.

 

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

 

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen.

 

Uopmærksomhed opstår for eksempel når du:

 

  • taler i telefon eller læser/skriver SMS.
  • indstiller GPS eller radio.
  • samler ting op fra gulv eller handskerum.
  • spiser eller drikker.
  • tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer.
  • er stresset og har tankerne et helt andet sted.

 

Du ved nok godt ved, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi du reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!

 

Vidste du at?

Når du kører du 80 km/t og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at du kører 89 meter i blinde.

 

Succes sidste år

 

Det var med stor succes, at Rådet for Sikker Trafik sidste efterår kørte uopmærksomhedskampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

 

77 % af de adspurgte danskere var meget enige/enige i, at kampagnen havde motiveret dem til at være mere opmærksomme, når de efterfølgende kørte bil.

 

Flere virksomheder var med til at øge trafiksikkerheden ved at sprede budskabet mellem kollegaer og til leverandører og samarbejdspartnere.

 

I kan være med i kampagnen! Tilmeld jer og bestil kampagnematerialer frem til den 16. juni.

 

Læs mere om kampagnen her.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål vedr. bestilling af materialer til kampagnen, kan du kontakte administrationsmedarbejder Dorte Borg: dob@sikkertrafik.dk /3916 3928.

 

Har du spørgsmål til kampagnen, kan du kontakte projektleder Maria Bryld Hansen:

mbh@sikkertrafik.dk /2364 5548.

 

 

Få mere viden:

 

På Bar transport og engros´ hjemmeside kan du læse mere om trafiksikkerhed i vejledningen:

Hvilken finger får du i trafikken? Guide til trafiksikkerhedspolitik i virksomheden.

 

På siden uopmærksom i trafikken kan du læse om uopmærksomhed i trafikken: Hvad siger loven om uopmærksomhed? Hvor mange ulykker skyldes uopmærksomhed? Hvad kan du selv gøre for at være en opmærksom bilist?

Læs mere her