Søg efter:    

Ny hjemmeside: Bliv klogere på ’kemikalierne i vores liv’

En ny hjemmeside fra Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) sætter spot på, hvordan vi bliver påvirket af kemikalier i hverdagen og på jobbet. Det skriver Videnscenter for Arbejdsmiljø.

 

 

Der er kemi over alt: I cykelsædet, i mobiltelefonen og på jobbet – og nogle af kemikalierne kan være sundhedsskadelige. Eksempelvis kan bispenol A, som bl.a. benyttes i plastprodukter påvirke vores evne til at få børn, og visse former for nanomaterialer kan ved indånding føre til inflammerede (irriterede) lunger.

 

En ny hjemmeside fra Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) sætter fokus på, hvordan de mange kemikalier påvirker forbrugere og arbejdstagere.

 

På sitet kan man gå på opdagelse og se, hvor der bliver benyttet kemi ved at klikke sig rundt i et billede af en europæisk storby. Eksempelvis kan man klikke på en mands jakke og læse, at kemikalier som bliver benyttet under fremstillingen af tøj kan give allergi. Man kan også klikke på en høj bygning og læse om sikkerhedsforanstaltninger på arbejdspladsen.

 

På hjemmesiden kan man ligeledes få viden om mærkning af kemi, råd til hvordan man sikrer sig bedst muligt samt læse om, hvem der er ansvarlig for, at danske og europæiske arbejdstagere bliver beskyttet mod farlige kemikalier.

 

Du kan finde kemikaliehjemmesiden her

 

Du kan læse hele nyheden her