Søg efter:    

Smerter i kroppen hos hver tredje lønmodtager

Hver tredje lønmodtager har smerter flere gange om ugen, og godt 5 procent oplever, at smerter begrænser dem en del eller meget i deres arbejde. Det viser resultater fra undersøgelsen Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark 2016. Det skriver Videncenter for Arbejdsmiljø.

 

 

I den landsdækkende undersøgelse ’Arbejdsmiljø og Helbred i Danmark, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) gennemfører, bliver lønmodtagere i Danmark spurgt om deres arbejdsmiljø og helbred.

 

Spørgsmålene drejer sig blandt andet om,

 

  • hvorvidt deltagerne har haft smerter inden for de seneste 3 måneder
  • om de i samme periode har været begrænset på deres arbejde på grund af smerter.

 

Smerter påvirker jobbet

 

Resultaterne fra undersøgelsen viser, at godt hver tredje (35,6 procent) lønmodtager har haft smerter flere gange om ugen i de seneste 3 måneder, mens 1 ud af 20 lønmodtagere (5,5 procent) oplever at de begrænses i deres arbejde på grund af smerter.

 

Flere og flere oplever smerter

 

Andelen af lønmodtagere, som oplever smerter og begrænsninger på jobbet på grund af smerter, er steget fra 2012 til 2016. Det gælder især smerternes betydning for, om de kan udføre deres job. Her er andelen af lønmodtagere, der oplever at være begrænset i arbejdet på grund af smerter, steget fra 4,4 procent i 2012 til 5,5 procent i 2016.

 

Bau transport og engros brancheområder er ikke dem der bonner mest ud i undersøgelsen.

 

Mange undersøgelser har vist, at træning forebygger smerter. På siden www.bevarryggen.dk kan I downloade brancherettede øvelser til telefon og tablet.

 

 

Læs hele artiklen og se graferne her