Søg efter:    

Arbejdsmiljøprisen 2019

Gør I noget særligt for arbejdsmiljøet på din arbejdsplads? Har I skabt resultater, som andre arbejdspladser kan lære af? Så er det nu, I skal indstille jer til Arbejdsmiljøprisen 2019.

 

 

Arbejdsmiljøprisen er en hyldest til det gode arbejdsmiljø. Målet er, at de gode eksempler kan være med til at inspirere andre arbejdspladser til at gøre en ekstra indsats og finde nye veje inden for arbejdsmiljøarbejdet.

 

Prisen uddeles af Arbejdsmiljørådet ved en temadag den 8. april 2019.

 

 

Arbejdsmiljøprisen 2019 uddeles i følgende kategorier:

 

  • Arbejdsulykker
  • Psykisk arbejdsmiljø
  • Muskel- og skeletbesvær (ergonomi)
  • Unge og nyansattes arbejdsmiljø

 

 

Sidste frist for indstilling er fredag den 25. januar 2019.

 

Ved vurderingen af indstillingerne til Arbejdsmiljøprisen lægges vægt på, at:

 

  • Arbejdsmiljøorganisationen, ledelse og medarbejdere har samarbejdet om indsatsen.
  • Indsatsen har medført konkrete resultater.
  • Indsatsen har skabt en vedvarende, synlig forbedring af arbejdsmiljøet, fx ved at ændre af kultur, rutiner eller processer.
  • Indsatsen vil kunne udbredes til andre afdelinger eller arbejdspladser.

 

Derudover findes der konkrete kriterier for hver af de fire kategorier.

 

Arbejdsulykker

Arbejdspladsen har nedbragt antallet af arbejdsulykker. Arbejdspladsen forebygger arbejdsulykker ved at styrke sikkerhedskulturen – fx ved at have fokus på kultur, holdninger og normer samt interne rutiner og registreringer.

 

Psykisk arbejdsmiljø

Arbejdspladsen har nedbragt belastninger i det psykiske arbejdsmiljø. Indsatsen indeholder forebyggende elementer og bidrager samtidig til medarbejdernes trivsel – fx ved at sætte fokus arbejdspladskultur, holdninger, interne rutiner og processer.

 

Muskel- og skeletbesvær (ergonomi)

Arbejdspladsen har nedbragt de ergonomiske belastninger i arbejdsmiljøet. Arbejdspladsen arbejder systematisk med forebyggelse – fx gennem planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet, instruktion, korrekt anvendelse af hjælpemidler eller integration af sundhedsfremme og arbejdsmiljø.

 

Unge og nyansattes arbejdsmiljø

Arbejdspladsen er god til at modtage unge og nyansatte medarbejdere og gør en indsats for at skabe et godt arbejdsmiljø for denne gruppe – fx gennem oplæring, forventningsafstemning, anerkendelse og fokus på at være gode rollemodeller.

 

Besøg www.arbejdsmiljoeprisen.dk. #godtarbejdsmiljø #arbejdsmiljø #arbejdsmiljøprisen