Søg efter:    

Husk sikkerhedsselen

En ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at de fleste erhvervsbilister generelt er gode til at få selen på, når de bevæger sig i trafikken - men det gælder desværre ikke alle. Ifølge en ny undersøgelse er det knapt 1 ud af 10 erhvervschauffører, der ikke bruger sele.

 

Rådet for sikker trafik sætter i marts måned fokus på bilens vigtigste sikkerhedsudstyr – sikkerhedsselen.

 

Ved du hvorfor er sikkerhedsselen så vigtig?
Risikoen for at blive dræbt eller kvæstet halveres, hvis du bruger selen. Det gælder alle køretøjer og alle personer i bilen. For sker der et sammenstød, kan man blive kastet rundt i kabinen med stor kraft og skade sig selv eller ramme andre med stor kraft.

 

 

I kan bruge denne tekst i jeres virksomhed – den er udarbejdet af Rådet for sikker trafik.

 

”Sikkerhedsselen er det mest enkle og effektive sikkerhedsudstyr i bilen. Risikoen for at blive dræbt eller kvæstet halveres, hvis du bruger selen. Og det gælder alle i bilen. Uanset hvor kort turen er. Undlader man at bruge selen, er det ikke kun farligt for én selv. Det er også farligt for andre i bilen. For sker der et sammenstød kan man blive kastet rundt i kabinen med stor kraft og ramme andre. Derfor bør alle i bilen bruge sikkerhedssele.

Ud over at sikkerhedsselen er et vigtigt sikkerhedsudstyr, så kan det også give en bøde, hvis du ikke kører med selen spændt. Bøden er på 1500 kr. - om du kører bilen, eller er passager.

Kom sikkert hjem fra arbejde og spænd selen! Sikkerhedsselen er det mest enkle og effektive sikkerhedsudstyr i bilen. Risikoen for at blive dræbt eller kvæstet halveres, hvis du bruger selen. Og det gælder alle i bilen. Uanset hvor kort turen er. Undlader man at bruge selen, er det ikke kun farligt for én selv. Det er også farligt for andre i bilen. For sker der et sammenstød kan man blive kastet rundt i kabinen med stor kraft og ramme andre. Derfor bør alle i bilen bruge sikkerhedssele.

Ud over at sikkerhedsselen er et vigtigt sikkerhedsudstyr, så kan det også give en bøde, hvis du ikke kører med selen spændt. Bøden er på 1500 kr. - om du kører bilen, eller er passager.

Kom sikkert hjem fra arbejde og spænd selen!”

 

I kan bestille en plakat som I kan anvende i jeres kommunikation til medarbejdere og kolleger ved at skrive til erhverv@sikkertrafik.dk