Søg efter:    

Arbejdsmiljøprisen 2019

Lemvigh-Müller A/S har næsten halveret antallet af arbejdsulykker ved at have fokus på risici i dagligdagen. Derfor vandt de Arbejdsmiljøprisen 2019 indenfor ulykkesområdet. Prisen blev uddelt 8. april.

 

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år indenfor en række kategorier. I år var kategorierne ulykker, psykisk arbejdsmiljø, muskel og skeletbesvær samt unge og nyansattes arbejdsmiljø.

 

Vinderne af Arbejdsmiljøprisen har bevist, at der kan skabes store resultater, når ledelse og medarbejdere samarbejder om at sætte fokus på det gode arbejdsmiljø.

 

De 4 vindere i 2019 er:

 

  • Lemvigh-Müller A/S har næsten halveret antallet af arbejdsulykker ved at have fokus på risici i dagligdagen.
  • Fødeafsnittet på Hvidovre Hospital har prioriteret jordemødrenes trivsel og arbejdsmiljø og dermed vendt en situation med for få ansatte til nu at have flere ansøgere end ledige stillinger.
  • Odense Kommune Dagtilbud har kombineret viden om ergonomi og pædagogisk faglighed – nu løfter pædagoger og dagplejere børnene halvt så mange gange, og samtidig styrkes børnenes motoriske udvikling.
  • Adserballe & Knudsen A/S har forbedret trivslen på byggepladserne ved at sætte fokus på at forebygge stress og stressbelastninger.

 

Både de fire vindere og de øvrige otte nominerede arbejdspladser har vist, at et godt arbejdsmiljø kan skabes på alle typer arbejdspladser, uanset branche, sektor og størrelse. Arbejdsmiljørådet kan se, at arbejdsmiljøet for alvor rykker, når ledelsen og medarbejderne sammen finder de løsninger, som passer til kulturen, kerneopgaven og de konkrete udfordringer på den enkelte arbejdsplads.

 

Se video-præsentationerne fra alle 12 arbejdspladserne og læs meget mere på www.arbejdsmiljoeprisen.dk

 

Vil I have større fokus på ulykker, så kig i Bau transport og engros´ materialer – der er bl.a. denne vejledning om ulykker på godschaufførområdet