Søg efter:    

5 råd til fokus på søvn

Dårlig søvn kan ødelægge arbejdsdagen. Derfor kan fokus på god søvn være med til at skabe en god kultur på arbejdspladserne.

 

En forsker på det norske arbejdsmiljøinstitut STAMI, har undersøgt, hvilke forhold på jobbet der kan betyde, at vi sover dårligt om natten. Her giver hun fem tips til, hvad der kan gøre timerne på puden bedre.

 

  • Kortlæg arbejdsmiljøet: Tag fat i de udfordringer, I har i jeres virksomhed.  Forskning viser, at mængden af arbejde, mangel på medbestemmelse og modsatrettede krav i arbejdet kan påvirke vores nattesøvn.
  • Få løst de uløste konflikter: Konflikter kan gøre at vi bekymrer os, når vi skal sove.
  • Støt medarbejderne: Især opbakning fra nærmeste leder er vigtig for en god søvn. Spørg, hvordan medarbejderne har det, og hjælp til, hvis de har for meget om ørerne.
  • Kig på forventninger til tilgængelighed: Overvej, om der er en – eventuelt usagt – forventning på arbejdspladsen om at svare på mails og sms’er i fritiden. Det kan tippe balancen mellem arbejde og privatliv og betyde, at vi ikke får hvilet nok. Restitution efter arbejdet er vigtig, og det får man ikke, hvis man er på hele tiden.
  • Hav løbende fokus på arbejdsmiljøet: Dårlig søvn handler ofte ikke om en enkelt skidt arbejdsdag, men om mere længerevarende påvirkninger. Forskning viser, at negative oplevelser på jobbet, for eksempel meget stress, kan påvirke vores nattesøvn i op til to år efter.

 

Læs artiklen her