Fælles brancheindhold
Vi har samlet fælles materialer for alle brancher her.
Se fælles brancheindholdLeder:
På coronatrivsel.dk kan ledere og medarbejdere få viden om, hvordan coronakrisen har påvirket trivsel og opgaveløsning. Og man kan finde redskaber og gode råd.
Det nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udarbejdet 8 gode råd til lederen, der stadig arbejder hjemmefra:
- Arbejd med metoder til at styrke din relation til medarbejderne. En stærk relation gør det nemmere for både dig og dine medarbejdere at tale om mistrivsel i forbindelse med coronakrisen. En tillidsfuld og respektfuld relation gør det nemmere for medarbejderne at åbne op om trivselsproblemer.
- Sørg for at have hyppig kontakt til hver enkelt medarbejder, så du kan følge op på både deres opgaveløsning og deres trivsel. For nogle fungerer det bedst med en struktur, hvor møderne er fastlagt i kalenderen, mens det for andre fungerer bedre at tage kontakten ad hoc.
- Afstem med den enkelte medarbejder, hvordan og hvor meget I gerne vil være i kontakt. Der kan være stor forskel på, hvordan de enkelte medarbejdere oplever coronakrisen og de muligheder og udfordringer, de arbejder under.
- Skru op for ros og anerkendelse til dine medarbejdere. Dine medarbejdere arbejder under andre betingelser under coronakrisen og kan have ekstra brug for at vide, at de gør det godt trods omstændighederne.
- Husk dine medarbejdere på at holde pauser og røre sig i løbet af arbejdsdagen. I kan sammen eksperimentere med at sætte et æggeur eller alarm til at ringe hvert 45. minut og aftale, at I bevæger jer og holder en kort pause, når uret ringer.
- Fortæl dine medarbejdere, at du ikke forventer, at de arbejder uden for normal kontortid. Vær opmærksom på og spørg nysgerrigt ind til medarbejdernes trivsel og arbejdsbalance, hvis de begynder at sende mails sent om aftenen eller i weekenden.
- Arranger noget socialt for dine medarbejdere for at opretholde de sociale relationer. Læg også op til, at medarbejderne selv kan sætte noget i gang i kollegafællesskabet.
- Vær opmærksom på, at medarbejdere, der har været smittet med corona, ikke bliver stigmatiseret og ekskluderet fra fællesskabet.