Søg efter:    

Arbejde efter folkepensionsalderen?

Ny forskning peger på, at både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø er afgørende for, at seniorer bliver på arbejdsmarkedet efter folkepensionsalderen. Det skriver Det skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Hvad kan få dig til at blive ved med at arbejde efter folkepensionsalderen?

Det spørgsmål er udgangspunktet i et forskningsprojekt, der har undersøgt betydningen af det psykiske og fysiske arbejdsmiljø, for at seniorer bliver på arbejdsmarkedet til en høj alder. 

I dag fortsætter omkring hver fjerde seniorer med at arbejde efter folkepensionsalderen. Og både det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø har haft betydning for deres valg.

Det viser en ny analyse udarbejdet af NFA og VIVE. NFA har i spørgeskemaundersøgelser i 2005, 2008, og 2010 spurgt til folks arbejdsmiljø. Siden har forskerne i registre kunnet se, hvornår folk holdt op med at arbejde. 

Ved at følge ca. 3000 personer, som svarede på et spørgeskema om arbejdsmiljø, da de var i alderen 55 til 59 år, har det været muligt at undersøge, hvilke arbejdsmiljøforhold, der er vigtige for, at folk bliver ved med at arbejde både op til folkepensionsalderen og efter folkepensionsalderen.

Læs alt om undersøgelsens resultater her