Søg efter:    

Årskonference

Den 27. oktober 2022 afholdt BAU transport og engros den årlige konference i Kolding. Efter en lang corona-nedlukning var det skønt at kunne byde næsten 90 deltagere velkommen til en spændende dag i arbejdsmiljøets tegn.

 

Programmet var en blanding af kendte ansigter og nye input om sikkerhedskultur, støj på arbejdspladsen, og hvordan vi håndterer konflikter med kunder.

 

Susanne Linhart og Benny Nymark Andersen indledte dagen med nyt fra BAU transport og engros. De arbejder tæt sammen om en lang række projekter, flere af branchens branchevejledninger er blevet opdateret, og der er nye spændende projekter på vej til næste år.

 

Sisse Grøn gjorde os klogere på sikkerhedskulturen blandt lastvognschauffører. Alle virksomheder har en sikker­heds­­kultur. Den kan ændres (og forbedres), og den skal vedligeholdes. Sisse Grøn fortalte, hvordan det var muligt at arbejde med sikkerhedskultur. Deltagerne var engagerede og havde masser af spørgsmål. 

 

Thomas Fløcke fortalte om høreskadende støj. Hvornår er støj skadelig? Hvad er konsekvenserne ved et støjende arbejdsmiljø? Og hvordan kan støj forebygges? Nogle pointer blev tydelige, da der blev klappet i salen og lyttet efter efterklang.

 

Konflikter i forbindelse med kundekontakt er en udfordring i mange brancher. Camilla Bank Friis fortalte om resultaterne af hendes forskning omkring vold i transportbranchen. Hun tog bl.a. udgangspunkt i en kendt situation: En kunde kan ikke vise en gyldig billet. Hvad sker der hos billetkontrolløren og hos kunden? Hvad kan man gøre i situationen? Og hvad fortæller forskningen, at tilskuere til en konflikt kan gøre?

 

Dagen sluttede med Signe Ørom, der fortalte, hvordan man får succes med at arbejde med ledelse og samarbejde på tværs af kulturelle og sproglige skel. Signe fik deltagerne op af stolene og de skulle blandt andet gætte, hvilke udsagn, der hørte til hvilke kulturer. Der var flere aha-oplevelser. Salen blev klogere på kollegers kulturelle bagage - uanset om de kommer fra Indien, USA, Brasilien eller Tyskland.

 

 

Tak til alle jer, der deltog. 

Tak for de mange tips vi fik til, hvordan vi kan gøre næste års konference endnu bedre.

 

Vi glæder os og har allerede booket Scandic Kolding den 26. oktober 2023.

 

Du kan finde præsentationerne fra årskonferencen her:

Årskonference 2022 (bautransport.dk)