Søg efter:    

Det skete på årskonferencen

Pernille Friis, personalechef hos Johs. Sørensen & Sønner var en af deltagerne på årets arbejdsmiljøkonference d. 26. oktober, og hun var ikke i tvivl om udbyttet:

“Det var inspirerende og meget motiverende at være med. Jeg synes, oplæggene dækkede bredt og understøtter de ting, jeg sidder med ift. arbejdsmiljøopgaver i virksomheden. Jeg synes, det var en god konference, fordi den viden, der blev givet, var noget deltagerne kunne gå direkte hjem og bruge lige efter. 

Jeg skal i hvert fald dykke ned i den viden, jeg fik på konferencen for at se, hvordan vi kan bruge den helt konkret hos os. Det er altid godt at komme ud og få nogle input og få posen rystet, så man ser tingene fra nye sider og hele tiden har et vedvarende fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø. Vi er altid interesserede i at gøre tingene bedre. Og det tror jeg helt klart, konferencen er med til at sikre, at vi kan.”

 

I BFA Transport er vi også glade - der var fuldt hus, positive dialoger og mange spændende oplæg på konferencen. 

 

Et par highlights fra dagen:

Nyt navn og logo

Det blev lanceret at BAU transport og engros skifter navn til BFA Transport. Det betyder nyt logo og ny hjemmeside. Det nye navn er for at skabe ensartethed i Branchefællesskabet for transport, service, turisme og jord til bord (BFA5).

Nye materialer fra BFA Transport

Der var snigpremiere på kommende videoer omkring forebyggelse af vold og trusler om vold samt krænkende handlinger. Videoerne blev taget godt imod og lanceres på hjemmesiden i slutningen i november. 

ATs fokus 

Traditionen tro kom Arbejdstilsynet forbi og fortalte om deres fokusområder. Også i Arbejdstilsynet er de optaget af området: Forebyggelse af vold og trusler om vold. Hvilke udfordringer er der i de enkelte brancher ift. det emne? 

Mikrokampagner – tænk ud af boksen

Henrik Væver holdt oplægget: Kollega, vågn op – vi skal den vej! Der var fokus på arbejdsmiljøtiltag i form af små mikrokampagner, hvor virksomheder havde tænkt ud af boksen og gjort noget nyt. Konkrete eksempler som gav stof til eftertanke og som deltagerne kunne blive inspireret af. 

Flere generationer på arbejdsmarkedet

Pernille de Fine Lützhøft holdt oplægget: Alder er aflyst! I fremtiden vil der komme et større aldersspænd på den enkelte virksomhed – vores helbred bliver bedre og derfor lever vi længere. Hvad gør man på en arbejdsplads, når der pludselig er 4-5 generationer? 

 

Du kan finde alle materialerne fra konferencen her

 

Sæt allerede kryds nu - næste års arbejdsmiljøkonference er 31. oktober 2024

 

 

Tage Schmidt, kvalitetskoordinator hos Tide Bus, er en af de tilbagevendende deltagere år efter år: 

”Vi deltager i årskonferencen og har gjort det i fire år. Det er virkelig givende for vores virksomhed. Jeg føler egentlig, vi har ret godt styr på vores arbejdsmiljø, men vi får alligevel altid noget nyt med hjem. Der er gode oplægsholdere, inspiration fra andre virksomheder, og så er det altid ret givende for os at møde Arbejdstilsynet i en helt anden kontekst, hvor de fortæller om de kommende fokusområder. 

Vi deltager altid mange fra vores organisation, fordi vi er forskellige steder i landet, og fordi vi synes, det er vigtigt, at både arbejdsmiljøledere og arbejdsmiljørepræsentanter hører det samme, og kan bruge det på tværs i virksomheden bagefter. Vi bruger også årskonferencen som en del af de obligatoriske interne arbejdsmiljøuddannelsesdage. 

Jeg oplever altid, at vi får en bredere viden om arbejdsmiljø, og at emnerne er brugbare og konkrete. Og jeg har personligt den holdning, at selvom man er god til sit arbejdsmiljø, så kan man altid blive bedre. Der er ingen grund til, at alle skal opfinde den dybe tallerken. Inspiration fra andre er så givende.”