Søg efter:    

Kan du...

Kan du og dine kolleger holde til jobbet? Og hvad skal der til, for at du kan udføre det i flere år? Der er stor forskel på, hvor god arbejdsevnen er for forskellige jobgrupper, når man spørger de +50-årige. Det viser en analyse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), der sammenligner arbejdsevne blandt 74 jobgrupper.

Blandt de beskæftigede +50-årige, som indgår på listen, på tværs af de 74 jobgrupper er den gennemsnitlige arbejdsevne 7,7 på en skala fra 0 til 10.

På listen er brancherne blevet spurgt: Hvor god synes du din nuværende arbejdsevne er?  (0-10, hvor 0 er ude af stand til at arbejde og 10 er bedste arbejdsevne nogensinde)

 

På listen ser man bl.a. disse brancher og deres rating:

  • Brandmænd, reddere og sikkerhedsvagter 7,7
  • Bus- og taxachauffører, lokoførere 7,4
  • Lastbilchauffører 7.0
  • Lager- og transportarbejdere 6,7

Du finder listen for alle brancherne her 

 

Om analysen

Deltagerne er blevet spurgt ”Hvor god synes du din nuværende arbejdsevne er?” og har herefter svaret med et tal fra 0 til 10, hvor 0 er ’Ude af stand til at arbejde’, og 10 er ’Bedste arbejdsevne nogensinde’. Herefter er der beregnet et vægtet gennemsnit på jobgruppe-niveau.

Analysen er lavet på baggrund af data fra medarbejderundersøgelsen i forskningsprojektet SeniorArbejdsliv. Ca. 14.000 beskæftigede har svaret på spørgeskemaet i 2022.

Du kan læse mere om undersøgelsen her