Søg efter:    

Ny kampagne i 2024

I samarbejde med TUR lancerer BFA Transport et nyt projekt ”Stop konflikten – ikke bussen”.

Nye værktøjer til konflikthåndtering skal forebygge vold, trusler og krænkende handlinger i den offentlige persontransport. Trafikselskaber, busselskaber og chauffører får her helt nye redskaber til at nedtrappe eller helt undgå konflikter.

Instruktionsmaterialet består af en række korte film, som b.la. præsenterer fem konkrete råd til, hvordan chauffører kan håndtere konfliktsituationer i deres daglige arbejdsliv. Filmene giver desuden et indblik i erfarne chaufførers tilgang til et positivt og konfliktfrit samspil med passagerer.

 

Er du nysgerrig på de 5 råd i filmene?

Råd #1 – Luk konflikten hurtigt

Råd #2 – Brug uniformen som skjold

Råd #3 – Fyr din indre politimand

Råd #4 – Peg på reglerne, ikke personerne

Råd #5 – Få luft

Du finder de 5 film her 

 

 

Chauffører fortæller

I kampagnematerialet finder du også to chaufførportrætter. Her fortæller Mogens og Casper, hvordan de har fundet deres egen vej til et godt samspil med deres passagerer, så de giver både passagererne og sig selv en god dag og oplevelse.

De to fortællinger finder du her ca midt på siden

 

 

Hvordan kan I bruge kampagnematerialet?

Der er masser af muligheder. Her har vi listet nogle af dem op – og du finder en fuld liste under film og chaufførportrætter på kampagnesiden.

Brug materialet:

  • På trafikselskabets chaufførportal
  • På chaufførapp eller infomationsplatform
  • AMO
  • Fyraftensmøder
  • Gennem HR
  • På diverse chaufføruddannelser.

 

Baggrund for ”Stop konflikten – ikke bussen”

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i 2020 en trepartsaftale om nationale mål for arbejdsmiljøindsatsen. Baggrunden for aftalen er, at selvom udviklingen på flere områder går den rigtige vej, er der fortsat udfordringer med arbejdsmiljøet. 

BFA Transport har derfor igangsat flere initiativer, der skal forebygge og reducere belastning hos chauffører i den offentlige trafik.

Se hele kampagnesiden her