Arbejdstilsynets fokus i bracherne

Naja Bock Andersen og Vinnie Rosendahl

Arbejdstilsynet fortalte, hvordan en god planlægning af arbejdsdagen kan være med til at sikre, at chauffører ikke kommer til skade på arbejdet.

Naja og Vinnie gav brugbare tip til forebyggelse af de hyppigste ulykkestyper, som også vil være i fokus i forbindelse med helhedsindsatsen i 2025 inden for Vejgodstransport og Post- og kurertjenester.

Du skal også fungere når du er 65 år

Mark Abildhauge

Mark Abildhauge fik os op af stolene med inspiration til, hvordan vi kan få mere bevægelse ind i hverdagen. Vi lavede squats på 120 måder – for det er tilladt, at lave øvelser på sin egen måde.

Budskaberne Det skal være lovligt at være aktiv og Lidt er 100% bedre end ingenting inspirerede os til at være mere modige og tage del i Bevægelsesbevægelsen!

Du kan selv være forandringen! Start med at lave 100 squats om dagen! Eksempelvis 10 mens du tanker bilen, 10 mens du taler i telefon, mens du venter på kaffen, børster tænder osv.

Psykologisk tryghed i transportbrancherne

Thomas Clausen

Thomas Clausen præsenterede NFA’s undersøgelse af det psykosociale arbejdsmiljø og uddybede begrebet psykologisk tryghed på arbejdspladsen.

Psykologisk tryghed og social kapital kræver en fælles indsats fra både ledere og medarbejdere.

For chauffører, der primært arbejder alene, kan 1:1 samtaler, mentorordninger og sociale arrangementer bidrage til at skabe et bedre psykisk arbejdsmiljø og trivsel.

Læs undersøgelsen

Vi løfter i flok

Randi Riber

Billund Lufthavn havde sagt ja til at fortælle om ergonomien på Rampen samt projektet Vi løfter i flok.

De inspirerede deltagerne til at stille spørgsmål til de tekniske hjælpemidler, til implementeringen, samt hvordan tiltagene var blevet modtaget og gennemført.

Svaret kom prompte: Selvom et fly bliver forsinket, bakker lufthavnens ledelse op om, at de ansatte skal bruge hjælpemidlerne og bidrager dermed til at udvikle sikkerhedskulturen. Godt gået!

Vi havde en fest på arbejde, men som kom Preben...

Rikke Østergaard

Rikke Østergaard sluttede dagen af med at dele ud af hendes viden om følelsesforurening og emotionel hijacking.

Med udgangspunkt i de fire "Preben-typer" blev vi klogere på, hvorfor vi mennesker opfører os, som vi gør, og hvordan vores humør - godt eller dårligt - kan smitte andre.

Alle vil gerne smittes med det gode humør, og humøret var i den grad løftet efter Rikkes oplæg.

Smil til verden, og verden smiler til dig.